Po ilgos pertraukos susirenku šmutkes ir keliauju aplankyti besiploninančios Eglės su lauktuvėmis.
Kažkas labai taikliai pastebėjo - stebuklai slypi paprasčiausiuose dalykuose ;] Kartais net užsilikusių avižinių dribsnių stiklainėlyje...
Reikės:
- 400g avižinių dribsnių
- 100g selenų
- 1 a.š. kepimo miltelių
- 60g sviesto
- 250ml vandens
Avižinius dribsnius sumalti, sumaišyti su selenom ir kepimo milteliais. Išlydyti sviestą. Dribsniuose padaryti duobutę, supilti vandenį ir sviestą, išmaišyti. Man išėjo tokia lipni tešla. Tuomet pabarstyti stalo paviršių miltais ir minkyti tešlą tol, kol ji tampa nebelipni ir ją galima kočioti. iškočiojame tešlą ir sausainio formelėmis išspaudžiame sausainukus. Dedame į sviestu pateptą skardą ir pašauname į orkaitę, įkaitintą iki 200 laipsnių. Kepame apie 15-20 min arba tol, kol gražiai paruduos.
Mmmmm... receptas iš ties labai paprastutis ir aš iki pat galo nebuvau tikra, kad iš vis kažkas išeis... na bent jau kažkas valgomo... Tačiau išėjo tokie visai mieli nesaldūs sausainukai, kurie smagiai "susivalgo" su ožkos sūriu per pusryčius arba tada, kai noris kažką "pagraužt".
1 komentarai (-ų):
kepu labai panašius ,) ir jie jau jau jau laukia eilėje būti paskelbti tinklarašty..
man jie super, ypač su kokia guacamole beigi salotomis. trapučiai, tikrai :} o ir išsikepa beveik patys.
Rašyti komentarą