skip to main | skip to sidebar

Tep Lep

Ommm...meditaciniai sprogimai virtuvėje... (vyksta remontas... tinkas byra)

RSS

Pranešimai
Atom
Pranešimai
Komentarai
Atom
Komentarai

2009 m. kovo 17 d., antradienis

Spaghetti alla bolognese studentiškomis sąlygomis

Kai išvažiuoji galas žino kur "studijuoti", palieki draugus, mylimuosius ir orkaitę mylimame Vilniuje, tai visai suprantama, kad apima gaminimo manija, kai kažkas iš tų minėtųjų (gaila, kad ne orkaitė) atvažiuoja tavęs aplankyti.

Taigi ilgai nelaukus pridedu dar vieną receptą. Populiarieji Spaghetti alla bolognese makaronų gerbėjams.

Skanaus, mielieji ;)




Jums prireiks :

(Porcija 4 asmenims, aš maždaug viską dalinau per pusę)
  • 1 v.š. alyvuogių aliejaus
  • 2 skiltelių česnako
  • 1 vidutinio svogūno (~150g)
  • 1 vidutinės morkos (~120g)
  • 2 saliero kotų (~150g)
  • 500g jautienos faršo
  • 125ml sauso raudono vyno
  • 600ml pomidorų padažo
  • 1 lauro lapo
  • 375g spaghetti makaronų
  • 40g parmezano
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos ugnies, vis pamaišydama pakepinau susmulkintą česnaką, svogūną, morką, salierą, kol jie suminkštėjo. Tada padidinau temperatūrą, sudėjau jautienos faršą ir kepinau maišydama, kad nesukeptų į vieną didelį gabalą, kol apkepė. Supyliau vyną, pomidorų padažą, idėjau lauro lapą, šiek tiek sumažinau ugnį ir palikau virti neuždengus ~10-15 min, kol išgaravo vynas ir padažas tapo pakankamai tirštas. Per tą laiką sūdytame vandenyje pagalbininkai elfai išvirė spaghetti makaronus, svarbu, kad jie būtų al dente. Patiekiau makaronus su bolognese padažu, apibarsčiusi parmezanu.
Voilà, labai paprasta ir visai skani vakarienė, nuskalauta likusiu vynu ;]
Pranešimą parašė tep lep ties 17:59
žymės: jautiena, makaronai

0 komentarai (-ų):

Rašyti komentarą

Naujesnis pranešimas Senesnis pranešimas Pradinis puslapis
Užsisakykite: Rašyti komentarus (Atom)

Paieška

Labels

Dar neataušę...

  • ▼  2009 (9)
    • ►  balandžio (5)
    • ▼  kovo (4)
      • Piersikas... ;]
      • Fusillis su kalakutiena ir vaisiais
      • Spaghetti alla bolognese studentiškomis sąlygomis
      • Imbieriniai sausainukai

Sekėjai