Kai išvažiuoji galas žino kur "studijuoti", palieki draugus, mylimuosius ir orkaitę mylimame Vilniuje, tai visai suprantama, kad apima gaminimo manija, kai kažkas iš tų minėtųjų (gaila, kad ne orkaitė) atvažiuoja tavęs aplankyti.
Taigi ilgai nelaukus pridedu dar vieną receptą. Populiarieji Spaghetti alla bolognese makaronų gerbėjams.
Skanaus, mielieji ;)
Taigi ilgai nelaukus pridedu dar vieną receptą. Populiarieji Spaghetti alla bolognese makaronų gerbėjams.
Skanaus, mielieji ;)
Jums prireiks :
(Porcija 4 asmenims, aš maždaug viską dalinau per pusę)
- 1 v.š. alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelių česnako
- 1 vidutinio svogūno (~150g)
- 1 vidutinės morkos (~120g)
- 2 saliero kotų (~150g)
- 500g jautienos faršo
- 125ml sauso raudono vyno
- 600ml pomidorų padažo
- 1 lauro lapo
- 375g spaghetti makaronų
- 40g parmezano
Įkaitintoje keptuvėje su alyvuogių aliejumi ant silpnos ugnies, vis pamaišydama pakepinau susmulkintą česnaką, svogūną, morką, salierą, kol jie suminkštėjo. Tada padidinau temperatūrą, sudėjau jautienos faršą ir kepinau maišydama, kad nesukeptų į vieną didelį gabalą, kol apkepė. Supyliau vyną, pomidorų padažą, idėjau lauro lapą, šiek tiek sumažinau ugnį ir palikau virti neuždengus ~10-15 min, kol išgaravo vynas ir padažas tapo pakankamai tirštas. Per tą laiką sūdytame vandenyje pagalbininkai elfai išvirė spaghetti makaronus, svarbu, kad jie būtų al dente. Patiekiau makaronus su bolognese padažu, apibarsčiusi parmezanu.
Voilà, labai paprasta ir visai skani vakarienė, nuskalauta likusiu vynu ;]
Voilà, labai paprasta ir visai skani vakarienė, nuskalauta likusiu vynu ;]
0 komentarai (-ų):
Rašyti komentarą